2011. szeptember 8., csütörtök

Illatos út

Még a nyáron tekertem ki az Illatos út felé, megmászni a vasúti hidat, és körülszimatolni a környéken.

Épp borongós volt az idő, ami rányomta a bélyegét a képek hangulatára, de jobban szeretem a fényeket ilyenkor, nem égnek be a fotók.Igen érdekes a vasúti csomópont, ami a Ferencvárosi Pályaudvarról dél felé vezető vágányokat vezeti át az Illatos út felett. A földszinten három hídon haladhat át a teher forgalom, ez alatt lesüllyesztve vezették el az autóutat, míg a fölötte átívelő acélhídon egyszál sínpár árválkodik. Természetesen megcéloztam a legfelső szintet.A kép jobb szélén terpeszkedő szürkeség egy légoltalmi bunker felszíni része.


Az átjárótól pár méterre hullámlemezből épült, elhagyott megállót találtam, míg a híd túloldalán egy szintén használaton kívülinek tűnő irányítóépület álldogállt, ezt azonban inkább nem kockáztattam meg az alsó síneken mászkáló MÁV emberkék miatt. Azért a híd közepéről lőttem pár látképet. Íme az egyik:


Miután visszamásztam a járdaszintre, egy láthatósági mellényes alak jelent meg a hídon, gondolom észrevettek, de addigra én már visszavedlettem ártatlan járókelővé.


Pár száz méterrel tovább rátaláltam a Budapesti Vegyi Művek egykori telepére, ahol egy-két éve még a szabad ég alatt tároltak veszélyes vegyi hulladékot.


A terület nagyon jó helyszín lenne egy kis felfedezéshez, de a bejutás nagyon kemény dió, még kell lépnem pár szintet hozzá. Meg aztán nem is teljesen elhagyatott, az egyik utcafronti "erkélyen" láttam egy pasast bagózni, az volt a fura, hogy a ruhája és külleme alapján még kevésbé illett a lepukkant külvárosi környezetbe, mint én. A hosszútávú tervek közé azért betettem.Nincsenek megjegyzések: