2013. január 12., szombat

Belvárosi street food-körkép

Mostanában egyre többet ebédelek a városban a munkahely és az egyetem közötti ingázásba beiktatva. Az alábbiakban a kedvenc helyeim listáját találod.


LEVES.
(Vámház krt. 14.)

Gyakorlatilag a törzshelyem. Nagyon kis hely, a helyben fogyasztás három talponálló asztalkára korlátozódik a bolt előtt. Fő profiljuk mellett remek melegszendvicseket is adnak. Próbáld ki a szokatlan, de frappáns levesbetéteket, mint a földimogyoró (sárgarépakrémlevesbe ajánlom), vagy a taco chips. Minden héten a facebook oldalukon hirdetik meg a napi leves-választékot. Az igényes arculatért pluszpont jár nekik. 

Black Cab Burger 
(Mester u. 46.)

Inkább hazafelé menet járok itt, mivel kiesik a napközbeni útvonalból. A hamburgerhús tökéletes, szaftos és remekül fűszerezett, 4 és 5 inches pogácsát kérhetsz, és lehet duplázni. A feltétek és a barbecue-szósz piszok jó, vigyázz, alapból jár bele csípős paprika. Ha nagy chili-betyár vagy, kérhetsz bele plusz jalapeno-t is. Nem szolgálnak ki olyan gyorsan, mint egyes gyorséttermekben, de ez azért van, mert az orrod előtt sül a hús és a steak-krumpli is. Az italok között Dr. Pepper és spéci angol sörök is vannak. A hot-dogjukat még nem próbáltam, de valószínűleg első osztályú. Szép, igényes környezet, korrekt kiszolgálás. 

Yummy Noodles 
(Vámház krt. 10.)

Új hely, csak ma jártam itt. Az ázsiai konyha általában nem az én asztalom, de itt nagyon jó tésztát adnak, csirkés, kacsás, rákos vagy lazacos a választék, plusz van sushi-juk is. A tésztát az orrod előtt készítik el, amit én mindig nagyra értékelek. Az adag elég méretes és laktató, ha pálcikával eszed, még tovább tart:) Az itthon még új, de a filmekből jól ismert papírdobozos tálalás megy náluk. 
  
Sörcsarnok 
(Vámház krt. 18.) 

Nem street food, hanem étterem, 950 a menü. Ami szokatlan, hogy míg máshol van A meg B menü, itt minden nap 10 különböző főételből választhatsz. A leves nem az igazi, tipikus menzakaja, viszont ha kifogsz egy jó töltött kacsacombot, már megérte betenned a lábad, a disznótoros pedig egyenesen mennyei. Az utolsó ottjártamkor az adag némileg kisebb volt a szokottnál, de amúgy alíg bírsz felkelni az asztaltól. Turisták is látogatják, csak úgy mint a helyi öregek, elég spéci hangulata van, amihez hozzáad a sötét dekor és a félhomály. Abszolút nem gyorskaja, de éttermihez képest nem vészes a kiszolgálási idő, a pincérek udvariasak. 
  
Wikinger 
(Móricz)

Meg kell, hogy mondjam, a Wikingerbe ritkán járok, főleg szorgalmi időszak vége felé, éjjelente. A hamburger jó, bár nem olyan nag szám, mint a Black Cab-ben, bár ezen a téren elfogult vagyok. Mindenesetre, ha a Műegyetemre, vagy a Corvinus budai campusára jársz, akkor érdemes ide jönni. 

Il treno 
(Allee bevásárlóközpont)
Plázában enni utálok, de leadáskor koliba innen hozok tésztát. Elég jól csinálják amúgy, az adag is kiadós.

Belvárosi disznótoros 
(Egyetem tér) 

Nagyon igényes hely, normális közönséggel, a véres hurka nagyon jó volt, gyanítom a többi húsféle is finom. Az általános iskolás uzsonnákra emlékeztet, mert ott is állva ettünk az asztalnál, csak nem ilyen jót. Délben csak akkor menj, ha szeretsz sorban állni.

Nincsenek megjegyzések: