2011. augusztus 8., hétfő

Tungsram strand

Hagyma, csípős mehet?
A Koppány utcát még mindig nem vettem be, de helyette ma feltekertem Újpestre, hogy felderítsem a 2005-ben bezárt szellemstrandot, amit az urbansnob.hu-n találtam. Kis kerülőt tettem a Margit-sziget felé, majd az Árpád-hídtól többé-kevésbé a Váci úton haladtam.


Útközben belebotlottam pár izgi helyszínbe, egy egyhajós csarnokba a Népsziget alsó csücskével egy magasságban, a tetőhéjalás egy az egyben hiányzott, a falakat érdekel módon fachwerk szerűen fával erősítették, már sajnálom, hogy nem fotóztam le, pedig volt egy nagyon szép üvegablak is rajta. Sajnos nagyon frekventált környéken van, de egyszer sor kerül rá:). A közelében teljesen véletlenül felfedeztem egy romházat a dzsindzsa közepén megbújva, be is mentem volna, de bent tűz lobogott, nem akartam megzavarni senkit, pláne, hogy ajándékcigi sem volt nálam.A Gomba
Hosszas tekerés után végül megleltem a strand bejáratát. Az egész helyszín egy ligetes terület, a növényzet tökéletesen eltakarja az avatatlan szemek elől. A Duna felől közvetlen közelről egy sétány határolja, ahol jártak autók, az elején párszor rám is törték a frászt.
Az épületek belül többnyire érdektelenek voltak, a legtöbb helyen széttört mosdók, zuhanyzók voltak. Az első medence közepén állt a Gomba, ami vitathatatlanul a helyszín legikonikusabb darabja. A főépület alsóbb szintjein a gépészeti helyiségek voltak, de minden érdekes dolgot már rég elhordtak.

Ezzel nem éri meg viccelni

Az épület egy részén fafödémekkel találkoztam, miután azonban megláttam a fehérkorhadást az amúgyis alaposan megroskadt gerendákon, eszem ágában sem volt beljebb menni az amúgy baljósan csábító, sötét folyosón. Az épület alaprajzi elrendezése elég sajátságos, a lapostetőre került az öltözőblokk, ahol amúgy elég büdös volt. A tetőn még lett volna pár helyiség ahova be lehetett volna kukkantani, de annak ellenére, hogy a ház csak 2005 óta áll elhagyatottan, rossz érzésem volt a statikai állapotával kapcsolatban.

A színkombináció zseniális

Érdekes megoldás volt a két tetőlemez közötti 20 centis rés

Tag vagy nem tag?

Gondolom büfé volt

Nyomokban gépészetet is tartalmazhatAz egész termet beborító medencefűzér darabok elég meghökketntő látványt nyújtottak
Lapostetős csendélet


Némi helyesírási hibát vélek felfedezni 
Oda valamiért nem mentem fel
Nem szokásom ez

Nincsenek megjegyzések: